Sarbatoarea Recoltei la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA, institutie ale carei actiuni sunt posibile prin finantarea Consiliului Judetean Sibiu, organizeaza duminica, 30 septembrie 2018, Sarbatoarea Recoltei, un eveniment care face parte din cadrul programului Targul de tara. Initiativa va fi derulata sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural si a Programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019. Trei bucaterese (,,socacite”, denumite in termeni populari), vor face demonstratii interactive de gatit preparate de toamna dupa retete si tehnici traditionale.

,,Cei prezenti vor putea degusta si achizitiona zacusca, silvoiz de prune (magiun), muraturi la borcan si ghiveci de legume pregatite de cele 3 socacite. Pe langa asta, vizitatorii Muzeului vor avea ocazia sa-si aprovizioneze camarile cu dulceturi si gemuri, siropuri, muraturi, zacusca, fructe, produse apicole, paine de casa, must de mere, branzeturi si produse de carmangerie de la cei 17 producatori prezenti la Targul de tara. Mesteri rudari si impletitori de nuiele vor sustine ateliere de prelucrare a lemnului si impletit corfe, vizitatorul avand posibilitatea de a invata tehnicile traditionale de confectionare a acestora precum si de a achizitiona obiectele realizate.”, a declarat Raluca Iliut, muzeograf Muzeul ASTRA

Atmosfera va fi animata de Ansamblul de dansatori din Riu Sadului prin cantece si dansuri populare traditionale din zona Marginimii Sibiului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.