Raul Oprea (Saddo) expune la Cluj Napoca

Artistul plastic mediesean Raul Oprea (Saddo) expune, in zilele urmatoare, la Cluj-Napoca. Expozitia, intitulata “Sketchy”, este programata in perioada 16-18 februarie a.c., la White Cuib.

„Expozitia (parte din Edge Design Talks) consta intr-o selectie de schite pentru ilustratii, picturi, murale, toate adunate de-a lungul ultimilor cinci ani. De asemenea, vor fi trei talk-uri despre metoda mea de lucru, influente si importanta schitelor in procesul de creatie. In ultimii ani, schitele au jucat un rol important pentru mine, fiind fundatia pe care construiesc o lucrare sau o serie, o ilustratie sau un mural. Pornind de la sintagma “explore vs. exploit”, o sa prezint procesul meu de lucru, cu toate etapele.

De mai multi ani m-am gandit sa imi expun schitele, pentru ca, in anumite cazuri, sunt chiar mai proaspete decat lucrarea finala, iar alteori incerc sa le fac mai detaliat si mai bine construite, putand fi astfel considerate lucrari de sine statatoare. Acum am considerat ca e momentul potrivit pentru a incerca sa ofer un insight posibil interesant intr-o zona mai ascunsa a procesului de creatie“, spune SADDO.

„Daca ar fi sa descriu in cateva cuvinte muralele lui Saddo cuiva care nu le-a vazut niciodata, as spune asa: povesti mitologice moderne cu forme elaborate si culori puternice, street-art ce-ti aminteste oarecum de junglele lui Rousseau, de personajele lui Bosch si ale lui Arcimboldo. Un mixt suprarealist de influente din miniaturile islamice, mitologie si elemente din natura – care in final formeaza stilul lui inconfundabil“ – Alina Andrei.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.