Primarul Sibiului, Astrid Fodor a vrut să lucreze la Mediaș

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a declarat în cadrul unui film documentar că după căsătorie a vrut să lucreze la Mediaș, la Fabrica 8 Mai.  Declarația a fost făcută în cadrul producției realizată de jurnalista și regizoarea Christel Ungar-Țopescu, scriu colegii de la Turnul Sfatului.

Astrid Fodor s-a căsătorit în anul 1976, cu medieșeanul Ioan Fodor, care era student la facultatea de teologie ortodoxă din Sibiu. După facultate, Ioan Fodor a devenit preot ortodox la Cornățel. În schimb, ea dorea la Mediaș, la Intreprinderea 8 Mai.

„Mă gândeam că dacă soțul meu este din Mediaș, ar fi bine să am și eu postul tot la Mediaș, mă gândeam la fabrica de pantofi de acolo; mă documentasem, aveau 90% export, numai spre America, era o fabrică bună, funcționa minunat. Dar soțul meu, care studiase teologia ortodoxă, a absolvit facultatea și și-a ales postul la Cornățel, lângă Sibiu. Nu a vrut să se întoarcă la Mediaș. Am avut noroc că eram în același minister, Ministerul industriei ușoare. Altfel, nu te puteai muta cum vrei tu în timpul stagiaturii. Am rezolvat repede. Mi-au aprobat mutarea la „Libertatea”, la fabrica de țesături din Sibiu. Mi-am căutat mereu fabrici performante și această fabrică avea mult export. Era modernizată, amenajările erau moderne”.

Filmul face partea din seria „Frauenpower” (Puterea femeilor) și reprezintă trei filme despre trei femei care „își stăpânesc viețile și meseriile, sunt angajate în comunitate și implementează proiecte vizionare cu energie și pasiune”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.