O medieseanca ne-a pregatit o “Carte Vie, Retete de Bucate si Prietenie”

Zilele trecute, a iesit de sub tipar cartea unei mediesence. Este vorba de volumul “Carte Vie, Retete de Bucate si Prietenie”, semnat de Iulia Cociorva, casatorita Floca. Iulia s-a nascut la Medias, dar locuieste la Brasov de la varsta de 15 ani, a urmat cursurile Facultatii de Drept, iar acum este mediator. Ca hobby, a parasit pictura si croitoria, in favoarea unei activitati mai placute simturilor ,si anume gastronomia.

“Se numeste cartea vie si pentru ca am incercat un dialog cu cititorul, dialog aproape neobservabil, dar fresh pentru cel care lectureaza”, mi-a scris Iulia. Cartea cuprinde o suma de retete primite de la prieteni sau preparate de autoare. Unele din retete sunt insotite chiar si de cate o mica descriere a persoanei de la care a primit reteta. Cartea mai contine si cateva fotografii ale gospodinelor care si-au adus aportul culinar. In singura fotografie culinara din carte apare tortul de mamaliga a lui Istvan.

“Fiecare reteta este insotita de un citat sau de o cugetare de viata, astfel ca cel care gateste sa se si bine dispuna. Prin aceasta carte, doresc sa arat ca exista inca prietenie si iubire. Cartea are si un mesaj crestin, fara sa fie insa insistent. Celui care o citeste, i se deschide o perspectiva de optimism si curaj. Cartea are cateva poze in care am expus tablourile mamei mele, Saveta Cociorva, profesoara la Medias”, adauga autoarea.

Volumul va fi lansat si la Medias, dar despre lansare o sa revin cu detalii in perioada urmatoare.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.