Muzeul ASTRA – Hrănirea păsărilor sălbatice din muzeu pe timp de iarnă

Muzeul ASTRA,  prin intermediul Serviciului de Educație Muzeală. Interpretare patrimoniu, propune vizitatorilor o activitate specială de hrănire și observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber pe timp de iarnă. Acțiunea se derulează în perioada 07 decembrie 2021 – 28 februarie 2022, între orele 09:00 – 16:30. Copiii (familiile cu copii) vor găsi la intrarea principală în muzeu (Front desk) un chelteu care conține pungi cu semințe de floarea soarelui, gata pregătite pentru a fi puse în hrănitori. Împreună cu semințele, vizitatorii primesc și un flyer despre păsări, dar și despre hrana adecvată pe care trebuie să le-o ofere. De asemenea, acest pliant conține și o hartă cu amplasarea hrănitorilor în muzeu.

Începând cu luna decembrie, în muzeu se pot observa diferite specii de păsări care iernează aici: pițigoiul albastru și sur, gaița, mierla, scatiul, țicleanul, ghionoaia verde, huhurezul mare și ciocănitoarea pestriță mică. Datorită temperaturilor scăzute și zăpezii, în anotimpul rece, păsările găsesc puține surse de hrană și mai ales grăsimi. Pe lângă semințele pe care Muzeul ASTRA  le pune la dispoziție, cei interesați pot să aducă în hrănitori fructe (mere) și chiar slănină (fără condimente).

La sfârșitul activității, copiii sunt așteptați din nou la intrarea principală pentru a primi o recompensă simbolică, dar oferită cu tot dragul!

Amplasarea hrănitorilor tip căsuță este următoarea:

  • pe dig, înspre târgul de țară
  • lângă salcie, zona lac, Moara Munteni
  • lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă
  • zona Etno Tehno Parc, vis-a- vis de Școala din Ticera
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.