Monument dedicat Donariului de la Biertan (video)

Primaria localitatii Biertan pregateste, pentru aceasta toamna, un nou monument dedicat Donariului. Lucrarea este realizata de artistul Ion Constantinescu. Mai multe detalii despre aceasta initiativa am aflat de la Mircea – Mihai Dragomir, primarul localitatii.

Donariul de la Biertan este un obiect votiv creștin datand din epoca constantiniana (din secolul al IV-lea). A fost descoperit in 1775 in padurea Chimdru, la circa 5 km langa Biertan, și a fost parte a colectiilor baronului Samuel von Brukenthal. A fost descoperit a doua oara, intr-un depozit al Muzeului Brukenthal din Sibiu, de istoricul sas Kurt Horedt (care a tratat subiectul și in carti publicate dupa emigrarea sa in Germania). In prezent, obiectul votiv face parte din colectiile Muzeului Brukenthal din Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.