Mihai Zgondoiu, castigator la Bienala Jeune Création Européenne

Comitetul de selectie Bienala Jeune Création Européenne, alcatuit din sase experti in arte vizuale, a decis ieri, 13 mai a.c.,  ordinea ocuparii celor opt pozitii ale Romaniei din Bienala Creatia Tanara Europeana editia 2019-2021. Pe prima pozitie se afla medieseanul Mihai Zgondoiu.

Bienala Jeune Création Européenne (JCE) se concentreaza asupra descoperirii si promovarii noilor talente si tendinte din arta contemporana europeana. Aspectul colaborativ al acestei bienale este fundamental, el generand un context dinamic pentru raspandirea ideilor si promovarea procesului artistic. 56 de lucrari expuse pe parcursul a doi ani in sapte tari; un curator si opt artisti selectionati din fiecare tara; o expozitie colectiva itineranta; o colaborare intre sapte orase europene: acestea sunt elementele care scot in evidenta unicitatea acestei bienale in contextul artistic european.

Momentan Mihai expune la Belgrad, tripticul „The Artist’s Golden Hand” in Re-Conception, Triennials of Extended Media, Pavilion Cvijeta Zuzoric, iar in luna iulie o sa participe la Ulsan International Woodcut Biennale in Seul, Coreea de Sud.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.