Medieseanul Nico Lontras a gatit la “Sanatatea in bucate” (video)

Chef Nico Lontras a fost ieri, 4 martie a.c., invitatul de onoare a lui Marius Tudosiei, la emisiunea “Sanatatea in bucate”. Medieseanul a fost invitat sa gateasca in cadrul editiei aniversare a emisiunii, care a inceput cu sase ani in urma.

La aceasta emisiune Nico a ales sa gateasca avand bobul ca ingredient principal. Bobul (Vicia faba) este o leguminoasa agatatoare, originara din Asia centrala, in zilele noastre fiind cultivat pe tot globul. Tarile cu cele mai mari culturi de bob sunt China, Egipt, Australia si Etiopia. In Romania, cultura bobului s -a redus mult, fiind inlocuita cu cea a fasolei si mazarii, in prezent zonele mari unde se cultiva bobul se afla in Bucovina, Oltenia, Maramures si sporadic in celelalte regiuni ale tarii

“Pe oamenii care se uita la noi, weekend de weekend, ii pretuiesc la fel de mult. Ei sunt ratiunea pentru care tropai prin piata dupa ingrediente, pornesc gazul si cuptorul, caut farfurii dragute si ma stradui sa propun retete creative. In ultima ani (ca nu s-a intamplat chiar din prima) chiar am simtit ca exista urmari reale dupa munca mea in emisiune”, scrie Marius pe site-ul sau.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.