Mediașul va avea o statuie dedicată soiului de struguri Fetească Regală

Mediașul va avea o statuie dedicată soiului de struguri „Fetească Regală”. Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei pentru cultura şi civilizaţia vinului „Millesime”, a declarat agenție de presă Rador că o statuie dedicată soiului de struguri „Fetească Regală”, reprezentativ pentru tradiţia viticolă din Transilvania şi din România, va fi ridicată la Mediaş. Proiectul are o valoare de 100.000 de euro, iar statuia va fi inaugurată în 2024, într-un punct turistic important al oraşului.


Statuia va fi realizată din bronz, va avea o înălţime de trei metri, cu trei frunze, cinci muguri, şapte lăstari şi 33 de boabe, pe fiecare boabă urmând să fie emblema unui producător de Fetească Regală din România. Ziua internaţională „Feteasca Regală” a fost marcată pentru prima dată în 3 iunie 2022.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.