Mediașul primește vizita unei delegații din orașul olandez înfrățit De Fryske Marren

Municipiul Mediaș primește în perioada 19 – 23 ianuarie 2022 vizita unei delegații din orașul olandez înfrățit De Fryske Marren, compusă din reprezentanții Fundației „De Fryske Marren – Mediaș“, respectiv președintele asociației, dl. Dries Onclin și dl. Durk Durksz, membru al fundației, precum și două cadre didactice din localitatea olandeză, doamnele Machteld Visser și Marieke de Vries Steneker. Principalul scop al deplasării delegației l-a constituit pregătirea, împreună cu școlile partenere din orașul nostru, a proiectului internațional „Clean City“. Alături de municipiul Mediaș, în cadrul acestui proiect sunt parteneri și operatorul regional de salubritate SC Eco-Sal SA, respectiv Asociația „Phoenix Speranța“.

 

În cadrul vizitei, membrii delegației olandeze au prezentat la sediile celor șapte școli partenere din municipiu (Ighișu Nou, „C. I. Motaș”, „Cireșarii”, Nr. 4, „G. Popa”, „I. Bathory”, „H. Oberth”), în fața profesorilor și a elevilor, exemple de activități didactice potrivite pentru atingerea obiectivelor educaționale ale proiectului. De asemenea, au fost vizitați și ceilalți parteneri logistici ai proiectului, Asociația „Phoenix Speranța“ și operatorul regional de salubritate SC Eco-Sal SA Mediaș. Tot acum s-au stabilit și modalitățile concrete prin care școlile din Mediaș vor realiza, în cadrul proiectului, micro-parteneriate cu 19 școli din regiunea De Fryske Marren.

Concluziile vizitelor efectuate, precum și detaliile concrete ale programului educațional propus de către proiect au fost prezentate în cadrul unei întâlniri desfășurate vineri, 21 ianuarie 2022 la sediul Primăriei municipiului Mediaș, în prezența primarului Gheorghe Roman, care i-a asigurat pe participanți de sprijinul activ și constant pe care municipalitatea îl va oferi proiectului „Clean City”. În cadrul întâlnirii, s-a accentuat ideea că obiectivele acestui proiect vizează probleme reale ale comunității iar mijloacele educaționale prin care aceste probleme pot fi rezolvate sunt, cu siguranță, cele mai potrivite.

Obiectivele proiectului internațional „Clean City“ sunt legate de educarea copiilor, pe de o parte, în spiritul economiei circulare și, pe de altă parte, în asigurarea și păstrarea igienei stradale în cele două orașe înfrățite. Importante sunt și obiectivele indirecte pe care le urmărește proiectul, și anume  exersarea limbii engleze de către elevii din ambele țări participante, respectiv cunoașterea de către participanți a unei culturi diferite de a lor.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.