Intrare libera la Muzeul Municipal Medias!

Cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului, sunteti invitati, indiferent de varsta, sa vizitati gratuit expozitiile Muzeului Municipal Medias, miercuri, 19 septembrie, intre orele 10.00 – 18.00. Ziua Europeana a Patrimoniului este organizata in fiecare an in luna septembrie.

In cadrul acestor evenimente, cetatenii Europei sunt invitati sa viziteze gratuit monumente istorice, muzee sau situri de patrimoniu. Initiativa Zilelor Europene ale Patrimoniului apartine Consiliului Europei, iar din 1999 evenimentele se desfasoara sub patronajul comun al Consiliului Europei si Uniunii Europene. In Anul Centenarului Marii Uniri, tema aleasa este „Locuri ale Memoriei”, cu scopul de a promova diversitatea culturala, dialogul intercultural si coeziunea sociala, contribuind astfel la promovarea patrimoniului cultural ca un element important al relatiilor dintre Uniunea Europeana si celelalte state, bazate pe interesele si cerintele tarilor partenere si pe competentele europene in domeniul patrimoniului cultural.

Pentru vizitatorii Muzeului Municipal Medias, in data de 19 septembrie sunt pregatite doua expozitii pe aceasta tema, prin care se urmareste constientizarea sentimentului locuitorilor de apartenenta la valorile tarii, ale regiunii, ale orasului sau ale mediului rural si imbogatirea cunoasterii diversitatii societatii noastre, contribuind la o mai buna intelegere mutuala intre cetateni.

• Expozitie de fotografie: Mediasul in ”Epoca de Aur”. Amintiri din perioada regimului comunist, surprinse in imagini din fototeca Muzeului. Fotografiile sunt grupate in cadrul expozitiei, astfel incat sa prezinte diferite aspecte din istoria recenta a orasului, organizate pe domenii largi de activitate care surprind instantanee referitoare la: industria si agricultura locala, sanatate, invatamant si tineret, cultura, peisaje urbane, dar si propaganda comunista. Astfel, se aduce in atentia publicului actual o mica parte din atmosfera si oamenii burgului mediesean din a doua jumatate a secolului XX.

• Expozitia de etnografie: “Ocupatii traditionale si port popular de pe Valea Tarnavelor“. Expozitia prezinta, prin patrimoniul etalat: ceramica, unelte, mobilier, tesaturi, traditia si arta populara romaneasca, saseasca si maghiara din arealul Mediasului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.