Informare din partea Compartimentului Situatii de Urgenta al Primariei Municipiului Medias

Precipitatiile din data de 13 spre 14 martie din Varsag – 27,5 l/mp/24 ore, Zetea – 29,7 l/mp/24 ore, Odorheiul Secuiesc – 22,1 l/mp/24 ore si Vanatori 23,8 l/mp/24 ore au dus la cresterea debitelor si cotelor pe raul Tarnava Mare. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a urmarit in toata aceasta perioada cotele raului Tarnava de la Vanatori pana la Medias. Cota maxima atinsa pana acum  fost de 455 cm la Medias fiind depasita cota de inundatii cu 45 cm.

Foto credit: Mihai Serban

Acum, nivelul se stabilizeaza in jurul acestei cote si in urmatoarele ore asteptam sa scada. Apa Tarnavei Mari si Apele Romane au avut echipe pregatite pentru interventie toata noaptea trecuta. Efectele au fost minore pentru Medias fiind inundate 9,7 ha insamantate cu lucerna si 13 ha arate si fertilizate pentru sfecla.

De asemenea, datorita vechimii de peste 50 de ani a sistemelor de inchidere a subtraversarilor, o parte din apa Tarnavei a patruns in canalizare si implicit au fost transportate in statia de epurare, trebuind a fi prelucrate de operatorul de apa. In acest moment, pompierii militari si angajatii SC Apa Tarnavei Mari SA evacueaza apa din statia de epurare. Informatiile au fost oferite de David Ioan, consilier situatii de urgenta in cadrul Primariei Medias.

 

Foto credit: Mihai Serban
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.