Galerie foto: Descoperiri arheologice pe șantierul Școlii Gimnaziale nr. 4 Mediaș

În cadrul cercetărilor arheologice preventive efectuate pe șantierul de reabilitare și modernizare a clădirii Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Mediaș, construcție adosată vechiului zid al cetății medievale, au fost evidențiate urmele de fundație ale Bastionului Croitorilor (Schneider Bastion). Acest element de fortificație a fost cunoscut și anterior, dar doar de pe vechile planuri ale orașului, care au fost întocmite la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Bastionul respectiv a fost construit pe latura de S-V a cetății în perioada anilor 1490-1534, în același timp cu restul fortificațiilor perimetrale ale orașului.

De asemenea, în timpul desfășurării șantierului arheologic, în secțiunile cercetate au mai fost descoperite și materiale ceramice datând din perioada modernă, secolele XVIII – XIX, dar și un schelet uman aflat în zona interioară a bastionului, care, pe baza analizelor preliminare, se presupune că ar data din perioada evului mediu. Rezultatele finale ale cercetării preventive desfășurate în punctul respectiv vor fi cuprinse în raportul arheologic și vor fi incluse în planul de valorificare științifică a monumentului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.