Festivalul Caprei, al „Produselor Traditionale de pe Tarnave” si „Bursa de Capre”

Comuna Tirnava gazduieste duminica, 25 iunie a.c., Festivalul Caprei, al „Produselor Traditionale de pe Tarnave” si“Bursa de Capre”. Evenimentul se afla la a treia editie si promoveaza traditia si produsele traditionale, precum si sustinerea fermelor, prin asigurarea existentei materiale si implicit a micilor fermieri, prin cresterea caprelor si a pasunatului, beneficiarii fiind crescatorii de capre din zona si intreaga comunitate.

Festivalul este o piata volanta de produse alimentare si se adreseaza intregii comunitati locale, printr-o serie de activitati, cum ar fi expozitia de animale cu licitatie si unelte agricole, tombola cu diverse premii constand in produse traditionale, concursuri si jocuri interactive pentru copii si degustari de produse traditionale, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

La standuri,vizitatorii targului vor putea degusta si cumpara specialitati din branza, carne de capra si ied, gemuri, siropuri, ceaiuri si condimente, paine de casa, uleiuri, vinuri si alte bucate delicioase din zona Tarnavelor. Atmosfera este intretinuta de programul artistic “Cantecul si Voia Buna la Tirnava”, sustinut de cunoscutii interpreti de muzica populara: Doinita Sambotin, Emilia Munteanu, Aurica Bacea, Robert Tarnaveanu si Ansamblul de dansuri populare ”Cununa Agnita”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.