Expozitia „De-a Arhitectura“ la Muzeul Municipal Medias

Asociatia „De-a Arhitectura“, alaturi de Primaria Municipiului Medias, va invita in data de 5 iunie 2019, la expozitia de final de an a claselor „De-a arhitectura din Medias“. Evenimentul se va desfasura la Muzeul Municipal Medias, iar principalii participanti vor fi elevii clasei I de la Scoala Gimnaziala nr.7, indrumati de invatatoarea Iulia Serban si elevii clasei a III-a Step by Step de la Scoala Gimnaziala nr.4, indrumati de invatatoarele Pex Simona Felicia si Marcu Liliana Maria, toti acestia urmand unul dintre programele asociatiei in anul scolar 2018-2019.

Cu sprijinul Primariei Medias, expozitia va putea fi vizitata gratuit de catre toti cei interesati, in data de 5 iunie, la Muzeul Municipal Medias, str. Mihai Viteazul, nr. 46, intre orele 10:00 si 12:00, când se va desfasura si un micro-atelier cu teme surpriza din cadrul programului „De-a arhitectura“. De asemenea, premierea participantilor va avea loc la ora 11:00.

Expozitia de la Medias sarbatoreste rezultatele procesului educational desfasurat de elevi pe perioada anului scolar,alaturi de tandemul cadru didactic-arhitect indrumator, si prezinta creatiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraselor imaginate de ei.

Programa scolara pentru disciplina optionala „De-a arhitectura. Educatie pentru

arhitectura si mediu construit“ propune o abordare interdisciplinara, care imbina elemente de educatie tehnologica, matematica, abilitati practice, limba româna, alfabetizare digitala si istorie comunitara, subsumându-le in acelasi timp unor elemente de educatie civica. Dincolo de tematica propusa, noutatea disciplinei vine din activitatile practice derulate. Metodele de lucru folosite sunt: jocuri creative pentru dezvoltarea simtului de observatie si a inteligentei artistice si tehnice, jurnal de invatare, jurnalul preferintelor, discutii de grup, discutii ghidate, lucrul in echipa, prezentari interactive.  Mijloace de exprimare folosite sunt: desen, fotografie, colaj, lucrul in 3 dimensiuni, exprimare orala si in scris. Programul presupune dezvoltarea abilitatilor de investigare, analiza si critica, de sinteza, reprezentare, exprimare si de a face conexiuni, a imagina, a inventa si de a comunica idei. Programele se desfasoara la nivel national ca optional sau extracurricular si sunt gratuite.

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.