Delegatie a Municipiului Medias participanta la un proiect international in Polonia

In perioada 3-5 mai 2019, o delegatie a Municipiului Medias a participat la proiectul international „Wide Perspective – Specific Actions“, desfasurat in Dabrowa Gornicza – Polonia, oras cu care suntem infratiti din anul 2011. Proiectul  a avut ca grup tinta elevi si profesori ai liceelor din Municipiul Dabrowa Gornicza si din orasele infratite cu acesta (Studenka – Cehia, Rossano si Castell’ Umberto – Italia, Campulung Moldovenesc si Medias – Romania).

Delegatia municipiului Medias a fost compusa din d-na profesor Elena Roman (Liceul Teoretic „Axente Sever“ ), d-na profesor Claudia Lungu (Liceul Tehnologic „Scoala Nationala de Gaz“), dl profesor Dan Sima (Colegiul Tehnic „Mediensis“),  Andrei Pumnea (elev al Liceului Teoretic „Axente Sever“), Andrei Opris (elev al Liceului Tehnologic „Scoala Nationala de Gaz“), Ovidiu Bartos (elev al Liceului Teoretic „St. L. Roth“), Andreas Fulop (elev al Colegiului Tehnic „Mediensis“) si Claudia Maria Codoi (eleva a Liceului Tehnologic „Automecanica“), fiind de asemenea implicate in mod activ d-na profesor Monica Mot (director al Liceului Tehnologic „Automecanica“) si d-na profesor Andreea Leitao (Liceul Teoretic „St. L. Roth“).

Activitatea specifica fiecarei delegatii participante la proiect a fost sa ofere o prezentare concisa a orasului si a scolilor reprezentate si, fiecare delegatie in parte, sa ofere o perspectiva particulara asupra conceptului de securitate/siguranta. Tema pregatita de catre delegatia mediesana a fost cea a securitatii in mediul online (Internet Security). Ambele prezentari realizate de echipa de elevi a municipiului Medias au fost foarte apreciate de audienta atat sub aspectul calitatii informatiei, cat si a felului in care elevii nostri au reusit sa comunice cu publicul. Prezentarea tematica asupra securitatii internetului a fost, de altfel, singura care a avut caracter interactiv, implicand publicul in construirea unei imagini relevante cu privire la acest foarte complex domeniu.

Programul evenimentului desfasurat in Dabrowa Gornicza a mai inclus si o impresionanta vizita la lagarele de concentrare de la Auschwitz si Birkenau si o deplasare la spectaculoasa mina de sare din localitatea Wieliczka.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.