Conferinta: „DIN CARPATI IN MUNTII TATRA. Marturii de razboi: veteran Emanuel Micu (97 ani) – aproape de Centenar”

Primaria Municipiului Medias, prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret organizeaza, cu sprijinul istoricului Dan Ramf, conferinta „DIN CARPATI IN MUNTII TATRA. Marturii de razboi”, dedicata memoriei veteranilor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Municipal Medias, Str. M. Viteazu, Nr. 46,in data de 6 iunie, 2018, ora 18:00.

Invitat special la acest eveniment este veteranul de razboi Emanuel MICU, nascut la 7 decembrie 1921, in localitatea Corbu, jud. Harghita, participant pe frontul romanesc in perioada aprilie-august 1944 cu Regimentul 2 Artilerie Grea de la Bucuresti.

In primavara anului 1942 este refugiat de razboi la Piatra Neamt, impreuna cu numerosi tineri din satul natal. Un an mai tarziu se incorporeaza voluntar in armata si participa pe frontul din Moldova, incepand din luna aprilie 1944 si continua pana la finalul campaniei Armatei Romane pe frontul din Apus, in zona Muntilor Tatra, in anul 1945.

Ajuns la venerabila varsta de 97 de ani, d-l Emanuel MICU, stabilit din anul 1946 in localitatea sibiana Valea Viilor, ne va impartasi, pentru cinstirea eroilor neamului, din amintirile si experientele sale din perioada razboiului si a perioadei instaurarii regimului totalitar, dar si din memoriile centenare ale familiei sale refugiata inca din timpul Primului Razboi Mondial.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.