Ce s-a intamplat cu arhiva George Togan?

Azi se implinesc 14 ani de la moartea lui George Togan. Istoric, om de cultura si cetatean de onoare al municipiului Medias, George Togan a lasat prin testament intreaga avere orasului Medias, constand intr-o casa de locuit, biblioteca si diverse lucruri. Consiliul Local Municipal a aprobat infiintarea fundatiei care ii poarta numele. Pentru ca nu au existat mostenitori care sa conteste, timp de un an, testamentul istoricului, la Medias, in anul 2014, reprezentantii Primariei anuntau ca se va deschide Casa Memoriala ”George Togan” si Fondul de Documentare cu acelasi nume.

Au fost acestea doar simple declaratii? Unde este acum arhiva George Togan? Poate ne spun cei de la Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias.

In acest an aniversar pentru Medias, ar fi interesant sa se puna la dispozitia celor interesati arhiva celui care a descoperit documentul de prima atestare istorica a Mediasului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.