Au început înscrierile la preselecția pentru  Festivalul – Concurs „Lucreţia Ciobanu”!

Ești pasionat de folclor, ai între 18 și 35 ani și vrei să te afirmi pe scena muzicii populare românești? Atunci înscrie-te la preselecţia Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” din Sibiu, până în data de 27 martie 2023.

Startul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” se dă astăzi, prin deschiderea perioadei de înscriere în competiţie. Astfel, până în data de 27 aprilie 2023, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora se pot înscrie la preselecţia Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”, iniţiat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierea se face prin completarea şi trimiterea documentației la adresa: festivalullucretiaciobanu@gmail.com, până în data de 27 martie 2023.

Regulamentul concursului și fişa de înscriere se găsesc la linkul: http://www.traditiisibiene.ro/festivaluri/detalii/16

Preselecţia va avea loc în data de 29 martie 2023, iar Concursul cu public şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în zilele de 26 și 27 aprilie 2023, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Festivalul urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.