Articol despre busturile lui Hermann Oberth

Liviu Pintican-Iuga şi Hansotto Drotloff vor publica în curând un articol amplu despre busturile lui Hermann Oberth, realizate de artişti în ultimii aproximativ 45 de ani.  Articolul este programat pentru publicare următorul număr al revistei germane Mediascher Infoblatt.

Liviu Pintican Iuga (stanga)
Liviu Pintican Iuga (stanga)

 

Cei doi medieseni au catalogat toate busturile realizate de artişti şi dedicate savantului de renume mondial, în perioada 1959 – 2003. Patru dintre ele se află la Mediaş. Când era profesor la liceul Stephan Ludwig Roth din Mediaş, Oberth a creat acolo cea mai mare parte a operei sale ştiinţifice privind construcţia şi zborul rachetei în spaţiul cosmic.

Hansotto Drotloff (stanga)

În acest an s-au împlinit 85 de ani de la lansarea la Mediaş, a primei rachete experimentale de către savantul Hermann Oberth, ocazie cu care în data de  25 iunie a.c., la initiativa lui Liviu Pintican-Iuga a fost lansată o ştampilă specială, dedicată acestui eveniment.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.