Remember: Prima benzinarie a Mediasului

Prin intermediul prietenului Hansotto Drotloff, va aduc azi in atentie o alta fotografie-document. Personal, mi-a atras atentia imensa reclama FORD pe acoperisul unei case.

In anii `30, in centrul Mediasului existau o benzinarie si un magazin de piese auto. Este, probabil, prima benzinarie a orasului, chiar daca in perioada aceea numarul autoturismelor nu era unul foarte mare.

Hansotto mi-a oferit urmatoarele detalii:

“Casa respectiva a fost in posesia familiei Julius Bell. In casa locuia doamna Ella Pelleonis, care, impreuna cu cele doua fiice ale fratelui ei, a avut o mica pravalie cu piese de schimb auto (de aici „Ford”) si o pompa de benzina. Fratele Ellei – decedat timpuriu – fusese gestionarul fierariei lui Leopold Guggenberger (in casa Piaristilor, la Nr. 31). “Sursa acestor informatii este un manuscris nepublicat, „Piata Mare si locuitorii ei”, redactat de Josef Haberpursch, un om care merita numele de „memoria vie a Mediasului”, a mai adaugat Hansotto Drotloff.

In aceasta fotografie se vede mai bine pompa de benzina.
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Un comentariu


  1. Excelentă informație. Imaginile sunt superbe. Cred că trebuie să-i sugerăm prietenului nostru comun Hansotto să publice acel manuscris indicat ca sursă pentru acest articol.
    Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.