Remember: Nicolae Sebastian Marian si Lucian Cristian Husdup

Nu avem voie sa ne uitam eroii! Maine se implinesc 15 ani de la tragica moarte a celor doi piloti de elicopter, Nicolae Sebastian Marian si Lucian Cristian Husdup.
Cei doi au cazut la datorie in noaptea de 4/5 martie 2003, in urma prabusirii aparatului de tip ALOUETTE YAR 316 B, apartinand S.N.T.G.N. Transgaz Medias. Accidentul s-a produs in apropierea comunei Cojocna, din judetul Cluj, dupa o misiune umanitara de salvare a vietii unui copil in varsta de o luna, aflat in stare critica.


Elicopterul, apartinand societatii Transgaz Medias, a fost inchiriat de SMURD special pentru efectuarea operatiunilor de salvare si transporta un copil nou-nascut, de la Targu-Mures la Cluj, insotit de un medic si un asistent. Pacientul a fost transportat apoi la Budapesta cu un avion, insotit de cele doua cadre medicale. Intors la Cluj, echipajul a plecat cu elicopterul inapoi spre Targu Mures, dar aparatul s-a prabusit in seara zilei de 4 martie 2003, in jurul orelor 22:50, in satul Moristi.
Post-mortem, Presedintia Romaniei le-a acordat celor doi Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler, iar Consiliul Local Medias, titlul de „Cetatean de Onoare” al Municipiului Medias.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.