Remember: Cladirea Judecatoriei Medias

In acest an se implinesc 110 ani de cand Judecatoria Medias isi desfasoara activitatea in cladirea de pe Strada Unirii, nr. 10. Ca institutie juridica, in anul 1872 s-a infiintat la Medias Tribunalul Regal, care a fost desfiintat in anul 1877 si s-a mutat in localitatea Dumbraveni, iar incepand cu acelasi an Mediasul a devenit sediul unei Judecatorii Districtuale (Friedrich Theil, Mediasch seit fünfzig Jahren (1862-1912).

Constructia cladirii in care functioneaza in prezent Judecatoria Medias a fost finantata, potrivit presei vremii, de Ministerul Justitiei din Guvernul Ungariei si ridicata dupa proiectul arhitectului Simon Norbert. Mutarea activitatii judecatoriei in noua cladire s-a inceput la 26 august 1907 si a durat circa 8-10 zile, perioada in care au fost sistate toate activitatile judecatoresti, carte funciara si arhiva.

In anul 1907, judecatori de plasa erau: dr. Hegyesy Gyözö, dr. Sikó Géza, judecator adj. Kocziány Lajos; notar adj. Onucean Nicolae; conducator de carte funciara: Kovács Antal, adj. Salati József; grefieri: Simon Ferenc, Gajzágó Kálmán, Enyedi Elemér; executor judecatoresc: Hotea Ioan. Numarul de telefon al Judecatoriei Medias inainte de 1918 a fost 48.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.