Muzeul Astra: Festivalul Filmului European

In perioada 13 – 15 iulie a.c., Muzeul ASTRA, institutie ale carei actiuni sunt posibile prin finantarea Consiliului Judetean Sibiu, organizeaza cea de a III-a editie a evenimentului ASTRA Multicultural, in cadrul careia va avea loc evenimentul Festivalul Filmului European. Vizitatorii vor avea ocazia saa vizioneze 5 filme puse la dispozitie prin amabilitatea ambasadelor  Austriei, Germaniei, Italiei si a Centrului Cultural German din Sibiu.

In deschiderea Festivalului va avea loc premierea filmului documentar Scara in groapa cu lei /Leiter in der Löwengrube in regia lui Bernhard Rammersdorfer  si a lui Ferenc Gutai. Filmul prezinta povestea lui Leopold Engleiter, supravietuitor al lagarelor de concentrare naziste, un martor ocular, ajuns la varsta de 107 ani. Acest film va fi proiectat pentru prima oara in Romania.

Proiectia va avea loc vineri 13 iulie 2018, in sala Targ la ora 16.00 in Pavilionul Muzeal Multicultural, la intrarea principala din Muzeul in aer liber.

Sambata si duminica,  intre orele 10 – 18 va avea loc proiectia filmelor Good bye Lenin si Almanya / Bine ati venit in Germania/Willkomen in Deutschland  puse la dispozitie de Centrul Cultural din Sibiu cu sprijinul Goethe-Institut din Atena., urmate de filmele Italo si Scussate se Esisto puse la dispozitie de catre Institutul de Cultura Italian.

Filmele au subtitrare in limba engleza. Intrarea va fi libera.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.