Exercitiu de salvare cu suport aerian, desfasurat de la Balea Lac

Serviciul Public Judetean Salvamont Sibiu, aflat in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, desfasoara in perioada 10 – 11 decembrie a.c., un exercitiu aplicativ de salvare la accident montan, cu suport aerian. Elicopterul este pus la dispozitie de catre Inspectoratul General de Aviatie al MAI. O parte din simulare va viza si salvarea din avalansa si evacuarea victimelor pe calea aerului. Exercitiul va avea loc in zona Balea Lac din muntii Fagarasului, incepand cu ora 10.

Exercitiul are ca scop:
• instruirea salvatorilor montani si pregatirea corespunzatoare a interventiilor in sezonul cu zapada
• recapitularea procedurilor de salvare din avalansa (managementul interventiei, acordarea masurilor de prim ajutor al victimelor din avalansa si evacuarea acestora)
• familiarizarea echipelor de interventie in utilizarea elicopterului pentru operatiunile de cautare-salvare in conditii de iarna
• instruirea echipelor Salvamont privind masurile de siguranta la sol in interventiile cu elicopterul in zone dificile sau greu accesibile.

”Exercitiul este inclus in programul anual de pregatire al Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu pe anul 2019 si a fost stabilit astfel incat formaţiile de salvare sa fie pregatite corespunzator pentru toata gama de interventii montane specifice sezonului rece: accidente pe partiile de schi, in zonele inalte si din avalansa, evacuarea turistilor de pe instalatiile de transport pe cablu”, precizeaza Adrian David, sef serviciu Salvamont Sibiu.

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.