Cine-concert: ”Femeia in Luna” – CelloFun

Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2017” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita la: Cine-concert: ”Femeia in Luna” – CelloFun „Frau im Mond” (Germania, 1929) regia: Fritz Lang (lung-metraj, 1h42min)

CelloFun (Bucuresti/Cluj-Napoca):

  • Attila J. Szabó – violoncel, electronice
  • Alexandra Andries – voce, electronice, percutie
  • Radu Radescu – concept, percutie

In iulie 1869, medicul si poetul sibian Friedrich Krasser, bunicul lui Hermann Oberth, spunea: „Peste o suta de ani, oamenii vor ajunge pe Luna.

Nepotii nostri vor fi martorii acestui eveniment”. Exact 100 de ani mai tarziu, in 22 iulie 1969, nepotul sau, care a avut o contributie decisiva la dezvoltarea programului spatial american, il privea la televizor pe Neil Armstrong punand piciorul pe Luna.

Considerat unul din parintii astronauticii moderne, Oberth a fost consultantul stiintific al lui Fritz Lang la „Femeia in Luna”, primul lung-metraj de actiune din istorie care se desfasoara in spatiu, film aparut in acelasi an (1929) in care Oberth isi lansa prima racheta cu combustibil lichid.

Filmul „Frau im Mond” este precedat de scurte fragmente din doua filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu inainte, tot pe tema pe rachetelor spatiale si a explorarii cosmosului: „Verdens Undergang” („Sfarsitul lumii”, 1916, regia: August Blom) si „Himmelskibet” („O calatorie pe Marte”, 1918, regia: Holger-Madsen). Proiectia este insotita de sound-designul original al trupei CelloFun, o formula electro-acustica creata special pentru re-constructia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtura intre foley (procedeu folosit in teatrul radiofonic) si improvizatie live.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.