Arderea resturilor vegetale se face doar cu acordul Primariei

Mediesenii care doresc sa arda resturile vegetale au nevoie de un permis de lucru cu focul. Pentru a-l obtine, acestia trebuie sa se prezinte la Primaria Medias, Compartimentul pentru Situatii de Urgenta, Securitatea Muncii si Protectia Mediului si sa completeze un formular tip. In baza acestuia, ei vor obtine ulterior permisul de lucru cu focul.

In lipsa respectarii normelor specifice de aparare, acestea se pot propaga cu usurinta la fondul forestier sau la gospodarii. De la inceputul acestui an pâna in prezent au fost eliberate 18 permise pentru lucrul cu focul.

Arderea resturilor vegetale fara obtinerea permisului de lucru cu foc, utilizarea focului deschis in conditii de vant sau fara luarea masurilor de protectie corespunzatoare constituie contraventie si se sanctioneaza, cu amenda de la 1000 la 2500 lei, conform HGR nr 537/2007. 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.