A crescut numarul nasterilor neinregistrare

Primaria Municipiului Medias sesizeaza cresterea numarului de nasteri neinregistrate.

„Avand in vedere numarul semnificativ de nasteri neinregistrate in termen in registrele de stare civila, reamintim ca, potrivit prevederilor art. 29 din H.G. nr. 64/2011, inregistrarea nasterii copilului nascut viu si aflat in viata are loc intr-un termen de 30 de zile de la nastere (termenul include atat data nasterii, cat si data inregistrarii acesteia la oficiul de stare civila).

Depasirea acestui termen conduce la declansarea procedurii de inregistrare tardiva, care presupune inaintarea intregii documentatii de nastere catre Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor, in vederea obtinerii unui aviz, precum si aprobarea ulterioara a primarului. Declansarea procedurii inregistrarii tardive are drept consecinta prelungirea termenului de inregistrare cu inca aproximativ 30 de zile, pe langa cele 30 prevazute de lege pentru inregistrarea in termen.

In aceste conditii, in vederea evitarii amanarii nejustificate a inregistrarii nou-nascutului in registrele de stare civila, recomandam respectarea termenului legal de 30 de zile pentru inregistrarea nasterii, fiind vorba despre un termen rezonabil, care da posibilitatea persoanelor interesate de a depune documentatiile corespunzatoare la oficiul de stare civila competent”, anunta reprezentantii Primariei.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.