Ziua Portilor Deschise la Statia de Tratare a Apei din Medias

Operatorul „Apa Tarnavei Mari” sarbatoreste anul acesta Ziua Mondiala a Apei, prin organizarea Zilei Portilor Deschise  la cea mai moderna statie de potabilizare a apei din Romania, Statia Regionala de Tratare a Apei din Medias, amplasata in partea de nord-est a municipiului, pe str. Stadionului, F.N..  Aceasta va fi deschisa spre vizitare in data de 22.03.2014, intre orele 10.00-17.00.

Statia de tratare Medias

Turul statiei se face in grupuri organizate, vizitatorii fiind insotiti de reprezentanti ai operatorului, care vor explica parcursul apei de la captare la robinetele consumatorilor. Cu aceasta ocazie, va putea fi vizitat si Muzeul Apei, aflat in incinta statiei. La finalul turului, fiecare vizitator va avea ocazia sa deguste produsul finit, apa tratata de calitate superioara, potabilizata prin cele mai moderne tehnologii disponibile.

 Statia a fost realizata in cadrul proiectului POS Mediu „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in regiunile Medias, Agnita, Dumbraveni, jud. Sibiu”, cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene si dispune de cele mai avansate tehnologii in domeniu,  cum ar fi : ozonarea, Multiflo trio®, Actiflo carb®, filtre cu nisip, filtre cu carbon activ, tratament UV. In prezent, noua statie deserveste intreg municipiul Medias, asigurand furnizarea apei potabile la standarde europene pentru cca.50.000 de locuitori.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.