Ziua Monumentului Necunoscut, maine la Ighisul Nou

Mediesenii sunt asteptati maine la Ighisul Nou. Intre orele 16:00-20:00, Biserica Evanghelica C.A. din Romania organizeaza “European Heritage Day” made in Transilvania ca si Ziua Monumentului Necunoscut. Veti fi oaspetii micii comunitati evanghelice din localitate, sustinuta de Consistoriul Districtual Medias si de proiectul „Descopera Sufletul Transilvaniei” al Episcopiei Evanghelice din Sibiu. Biserica fortificata din Ighisu Nou (prima atestare documentara: 1305) are sansa enorma de a fi intrat in restaurare pe baza unui proiect cu finantare europeana.

Biserica saseasca Ighisul Nou

„Dorim sa va informam in aceasta zi a „portilor deschise” despre stadiul si perspectiva lucrarilor. Vom viziona pe muzica live, filme de epoca despre Transilvania din alte vremuri si vom vernisa o expozitie despre cele 18 biserici fortificate cuprinse in proiectul de restaurare.

Autoarea Karin Gündisch, cu aparitii de carte in Europa si Statele Unite, va citi pentru cei tineri din lucrarile ei. O meditatie bilingva va aduce o binecuvantare, pentru toti cei prezenti. Iar la un pahar de vin autentic din beciul parohial din Ighis vom privi cerul nocturn deasupra bisericii fortificate, luminat de lampioane. Si cel mai important: vom scoate astfel din anonimatul ei, monumentul necunoscut, Biserica fortificata din Ighisu Nou, inscriind-o pe harta culturala si turistica a Romaniei” spun organizatorii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.