Ziua Internationala a Jazzului, marcata azi la Sibiu

In noiembrie 2011, cu ocazia Conferintei Generale UNESCO, comunitatea internationala a proclamat 30 aprilie ca “Ziua Internationala a Jazzului”, avand ca scop reunirea comunitatilor, a scolilor, artistilor, istoricilor si pasionatilor de jazz din toata lumea pentru a invata si disemina arta jazzului. Romania celebreaza Ziua Internationala a Jazzului sub patronaj UNESCO, alaturi de peste alte 200 de organizatii din lume. La Sibiu “Ziua Internationala a Jazzului” este marcata prin doua evenimente culturale marcante.

Sambata, 26 aprilie a.c., la Sibiu a avut loc conferinta de presa sustinuta de John Edward Hasse, fondatorul International Jazz Day și Ambasador al Jazzului american in lume. In 25 aprilie, John Edward Hasse a primit titulatura de Doctor Hornoris Causa de la Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. Este pentru prima data cand o institutie de invatamant superior acorda titlul de Doctor Honoris Causa unui jazzolog.

Jazz Day Sibiu

In aceasta seara, cu incepere de la ora 19, la Sala Thalia din Sibiu va concerta Ola Onabule, unul dintre cei mai apreciati artisti ai soul-jazzului britanic. Alaturi de el, vor urca pe scena sibiana in premiera in Romania Villu Veski (saxofon), Nick Flade (pian), Joe Stoddart (contrabass), Guido May (tobe), Guille Hill (chitara). Dupa concert, seara jazzului continua la Pardon Cafe & Bistro Sibiu.

Ola Onabule este apreciat pentru spectacolele incarcate emotional, fiind un artist prezent constant in cadrul celor mai prestigioase festivaluri de jazz din lume. Ultimul album al lui Ola, “It’s The Peace That Deafens“, este compus in totalitate de el si exploreaza radacinile sale nigeriene, realizand o muzica in care ies la suprafata paradoxurile si identitatea celor doua culturi din care face parte, africana si britanica.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.