Ziua Armatei Române sărbătorită la Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș alături de Unitatea Militară 01810 Mediaș va marca, și în acest an, Ziua Armatei Române , o sărbătoare dedicată unei instituții emblematice a Statului Român, de a cărei sacrificii și fapte de arme sunt legate multe momente de referință ale istoriei noastre moderne și contemporane. Deși semnificația Zilei Armatei Române amintește de luptele din toamna anului 1944 de la Carei și Satu Mare, pentru eliberarea ultimul colț de pământ românesc aflat sub ocupația străină, această sărbătoare a devenit în timp o evocare a bătăliilor purtate de ostașii români de-a lungul istoriei noastre, un prilej prin care națiunea română își celebrează Armata și militarii care au fost și sunt în slujba ei.

Duminică, 25 octombrie 2020, de la ora 13.00 în Cimitirul Eroilor din Mediaș vor avea loc ceremonialurile militare și religioase prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei Române prin care îi vom cinsti pe aceia dintre noi ce au nobila misiune de a apăra unitatea, libertatea și integritatea statului român.  Având în vedere contextul epidemiologic existent, rugăm persoanele participante să respecte normele și restricțiile stabilite de organizatori pentru acest eveniment, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.