Zilele Culturii Ortodoxe, la Micasasa

La Micasasa s-a desfasurat duminica, 28 octombrie a.c., un spectacol, sub genericul Zilele Culturii Ortodoxe. Organizat de Parohia Ortodoxa Micasasa si Primaria Comunei Micasasa, manifestarea continua seria evenimentelor initiate la Medias, in 2016, de catre Protopopiatul Ortodox Roman Medias, in parteneriat cu Asociatia Culturala ”Mediasul nostru” Medias, cu binecuvantarea IPS dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.

La Micasasa, satenii, adunati in fata bisericii ortodoxe din centrul comunei, alaturi de artistii ce urmau sa evolueze pe scena, s-au deplasat in alai spre caminul cultural, in ritmurile muzicale ale Fanfarei Taranesti din Rupea, jud. Brasov. Dupa o rugaciune de binecuvantare, rostita de preotul-paroh al Parohiei Ortodoxe Micasasa, Gheorghe Oprea, si de alti cativa preoti invitati, pe scena au evoluat elevi ai Scolii Gimnaziale ”Corneliu Pacurariu” Micasasa, cu o sezatoare traditionala, o sceneta cu tematica istorica si un grupaj de cantece patriotice, dedicate Centenarului Marii Uniri, sub semnul caruia s-a si desfasurat evenimentul. Lor le-au urmat, pe scena, grupul vocal al adultilor din parohia ortodoxa Micasasa, coordonati de preotul-paroh, apoi Ansamblul Folcloric ”Ardealul” al Casei de Cultura a Studentilor Sibiu si Fanfara Taraneasca din Rupea. Dupa aproape trei ore, spectacolul a fost incheiat de Corala ”Gheorghe Soima” a Protopopiatului Ortodox Roman Medias.

La initiativa parintelui protopop Ovidiu Ioan Gaban, incepand cu acest an, manifestarile desfasurate sub genericul ”Zilele Culturii Ortodoxe” vor fi gazduita de parohii din mediul rural de pe cuprinsul Protopopiatului Ortodox Roman Medias. A fost, in 28 octombrie a.c., la Micasasa, urmand ca, duminica, 4 noiembrie a.c., un eveniment cultural similar sa se desfasoare la Slimnic.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.