Zilele culturale ale judetului Sibiu

In zilele de 6 si 7 iunie a.c., in cateva localitati de pe Valea Tarnavelor se vor desfasura manifestari cultural-artistice sub genericul „Zilele culturale ale judetului Sibiu – Sibiul, judetul care traieste prin cultura”. Proiectul, initiat si finantat de catre Consiliul Judetean Sibiu, include manifestari ce vor fi gazduite de patru localitati de pe Valea Tarnavelor: Dumbraveni, Atel,Biertan si Mosna.

Dumbraveni
Astfel, sambata, 6 iunie a.c., la Liceul Agricol Dumbraveni va poposi Caravana ASTRA Film, o piesa de teatru pentru copii si a expozitie cu vanzare de produse traditionale, iar la Castelul Apafi din localitate va fi prezentata colectia muzeala a armenilor transilvaneni. In aceeasi zi, la Biserica Evanghelica din Atel se va desfasura un concert de muzica clasica, iar la Biblioteca comunelor Biertan si Mosna va fi inaugurat „Raftul Mereu aproape”, in fapt o consistenta donatie de carte. Tot la Mosna va avea loc, la Biserica Evanghelica, un atelier de lectura publica, realizat de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu. Pe tot parcursul zilei, pasionatii de drumetie sunt invitati la un panoramic-tour al localitatilor implicate in proiect.

Mosna
Duminica, 7 iunie a.c., manifestarile se vor incheia in Atel, cu un spectacol folcloric pe scena Caminului Cultural si cu o expozitie cu vanzare de produse traditionale.
Parteneri in realizarea acestui proiect sunt: Centrul Judetean al Creatiei Populare si Ansamblul Folcloric „Cindrelul-Junii Sibiului” Sibiu, Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu, ASTRA Film, Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, Revista Transilvania, Filarmonica de Stat Sibiu, Scoala Populara de Arte si Meserii „Ilie Micu” Sibiu, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.