Voluntari din SUA muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Medias

Saptamana aceasta, 10 voluntari din SUA muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Medias, pentru a ajuta 200 de tineri din grupuri vulnerabile sa aiba o viata independenta. Voluntarii, care se afla pentru prima data in Romania, lucreaza la reabilitarea unei cladiri care va fi transformata intr-o structura de economie sociala, cu scopul de a crea un spatiu unde tinerii vor invata diferite deprinderi.

“Au fost foarte multe optiuni de voluntariat, dar mereu mi-am dorit să aflu mai multe despre Romania deoarece este tara in care s-a nascut mama sotului meu, care a emigrat inca din copilarie in SUA, alaturi de familia sa. Ma simt extrem de onorata sa contribui si eu la acest proiect, avand in vedere ca mi-am dedicat cariera ajutorarii persoanelor cu dizabilităti fizice si psihice. Asadar, beneficiarii pentru care muncim pe santier sunt motivul alegerii mele de a veni la Medias,” a marturisit Denise Rowe.

Charlie Milkovits, un alt voluntar, spune ca a venit in Romania deoarece nu mai calatorise pana acum in aceasta parte a lumii si ca auzise foarte multe lucruri frumoase despre experientele de voluntariat de aici de la prieteni. „Apreciez foarte mult oportunitatea de a ma implica in proiecte de constructie dedicate persoanelor din grupuri vulnerabile deoarece imi ofera o imagine clara asupra dificultatilor cu care se confrunta o tara,” a adaugat Charlie.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.