„Val de lumina”, maine la Sibiu

Organizatia E.M.M.A.din Sibiu va celebra marti “Ziua Internationala a  Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment aflat la a patra a editie in Romania si care are cea mai  mare amploare din lume. Evenimentul se desfasoara in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva  tari europene.

 In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari in memoria copiilor plecati  prea curand dintre noi. Lumanarile sunt lasate sa arda timp de o ora creand astfel, datorita diferentei de fus orar, un  „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

EMMA -colaj foto valul de lumina

In Romania, evenimentul s-a organizat  pentru prima data in 2010, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Sibiu,  Bucuresti, si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate. In acest an, evenimentul va avea loc in cel putin 19 orase  din tara si 4 din strainatate.

Pentru Sibiu locatia de desfasurare va fi in curtea bisericii Inaltarea  Domnului de pe bdul. Mihai Viteazu, cu incepere de la ora 19:00. Detalii despre eveniment si celelate  locatii se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe site-ul E.M.M.A. Miscarea de sprijinire a celor care trec prin drama pierderii unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat  oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati. In 2002, la initiativa unui grup de  parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea  bebelusilor si copiilor.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.