Unicat : Chipul Mantuitorului Iisus cu trei fete

Acum cateva zile am trecut prin localitatea Talmacel, judetul Sibiu si am ramas impresionat de frumusetea unei biserici ortodoxe. Mi-a atras atentia pictura exterioara si una din scenele din interior.

biserica talmacel_2

Cu o istorie interesanta, lacasul de cult are si o reprezentare unicat a Mantuitorului Iisus. Este vorba de Chipul Mantuitorului Iisus cu trei fete, simbolizand Sfanta Treime, reprezentat pe cupola din pronaos. Chipul Mantuitorului este inconjurat de simbolurile celor 12 semne zodiacale.

Mantuitorul Iisus cu trei fete

Biserica „Sfanta Parascheva“ din Talmacel pastreaza pictura originala, de o valoare inestimabila, si cu scene unicat realizate de doi pictori renumiti, Oprea si Pantelimon din Poplaca. Pantelimon este cunoscut pentru ca a restaurat pictura Bisericii Domnesti de la Curtea de Arges si pentru ca a pictat biserica din Rasinari.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

16 comentarii


  1. Din păcate această reprezentare nu este o reprezentare ortodoxă, nici măcar eretică. Ea este o copiere nefericită din HINDUISM.
    Zeitatea trimurti este copiata.
    Iisus trebuie reprezentat ca Om, nu ca simbol. Mai demult, era reprezentat ca un miel. Biserica a hotărât ca El sa fie în icoane reprezentat ca Om, pentru că om S-a făcut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.