Unele consideraţii privind istoria poștală a Mediașului

Zilele trecute a iesit de la tipar cartea Unele consideraţii privind istoria poştală a Mediaşului, a cărui autor este colecţionarul medieşean ing. Liviu Pintican Juga. Cartea este bilingvă în română şi germană şi a apărut cu sprijinul celor de la FDGR.  O să revin cu detalii despre lansare.

Lucrarea Unele considerenţii privind istoria poştală a Mediaşului un studiu în care sunt prezentate informaţii legate de activitatea poştală din Mediaş în decursul timpului. Perioada studiată este cuprinsă între anii 1769 când în Mediaş a fost înfiinţat primul oficiu poştal şi anul 1918, când activitatea poştală, în urma Marii Uniri a trecut sub autoritatea română. La elaborarea studiului, pentru perioada studiată, au fost consultate atât informaţii din lucrări privind istoria Mediaşului, cât şi documente şi studii referitoare reglementări specifice activităţilor poştale din Transilvania în general şi pentru Mediaş în special. Studiul este structurat pe mai multe capitole, care se referă la: Succinte consemnări istorice, Începuturile poştei la Mediaş, Taxarea trimiterilor poştale în perioada prefilatelică, Ştampile poştale prefilatelice utilizate la poşta din Mediaş, Mărcile poștale austriece puse în circulație în perioada 1850-1867, utilizate în Transilvania, Ştampile poştale utilizate la poşta din Mediaş în perioada 1850-1867, Poşta din Mediaş, taxele poştale şi mărcile poştale utilizate în perioada 1867-1918, Concluzii. Lucrarea este ilustrată cu un număr de 35 de imagini care reproduc stampile, mărci şi piese originale ale unor trimiteri poştale plecate din Mediaş în perioada studiată. Lucrarea este completată de o bibliografie cuprinzând titlurile lucrărilor consultate, precum şi cu o listă a surselor imaginilor reproduse în text.
Studiul se doreşte a prezenta în primul rând un crâmpei din istoria Mediaşului, dar şi un important capitol din istoria filatelică a Transilvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *