Un mediesean printre salvatorii de la Huda lui Papara

Mediseseanul Cosmin BergheanCosmin Berghean  a luat parte la actiunea de salvare a celor 11 persoane, din care noua adolescenti, ramase blocate luni, 22 august a.c., in urma unei viituri, in Huda lui Papara, pestera din Muntii Trascaului.

Cosmin este presedintele Clubului de speologie Polaris, care are in administrare pestera Huda lui Papara.

interventie Huda lui Papara
Foto credit : Rus Fodor

Pentru salvarea persoanelor ramase blocate in pestera au fost angrenati 19 pompieri, un medic si un asistent medical de la ISU, respectiv UPU Alba, cu noua autospeciale, cate trei pompieri, cu cate doua autospeciale, de la ISU Mures si ISU Bihor, cate doi pompieri, cu cate o autospeciala, de la ISU Arad si ISU Hunedoara, precum si 19 persoane de la Salvaspeo Mures, Cluj, Arad, Hunedoara si Bihor. Acestora li s-au adaugat 12 salvamontisti din Alba, doi jandarmi si patru politisti.

interventie Huda lui Papara_2
Foto credit : Rus Fodor

Cu ajutorul lui Cosmin Berghean, am realizat, in anul 2013,  un material video in pestera Huda lui Papara, pe care il poti vedea aici.

Huda lui Papara este considerata una dintre cele mai interesante pesteri, fiind cea mai lunga si denivelata din Muntii Trascaului. Pestera este o strapungere hidrologica a fasiei de calcare din extremitatea vestica a Masivului Bedeleu. Aici hiberneaza cea mai mare colonie de lilieci din Europa, circa 84.000 de indivizi din noua specii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

373 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.