Turneul Regilor Romgaz – Editia 2017

In aceasta saptamana incepe cea de-a XI-a editie a competitiei internationale de sah Turneul Regilor Romgaz. Deschiderea turneului va avea loc la Bucuresti, in data de 24 noiembrie a.c., in prezenta fostului campion mondial Anatoly Karpov, iar competitia de la Medias se va desfasura la Muzeul Gazelor Naturale, astfel: in 26 si 27 noiembrie la sah rapid si in 28 noiembrie la blitz.

Cu aceasta ocazie, se vor disputa doua turnee inchise de mari maestri (round-robin de 4), care vor reuni nume de prim-ordin ale sahului contemporan, aureolate de rezultate exceptionale. In turneul masculin vor evolua: Sergei Karjakin (Rusia), cel care a fost aproape de a-l deposeda pe Magnus Carlsen de cununa suprema, in ultima finala mondiala; Vassily Ivanchuk (Ucraina), campionul mondial en-titre la sah rapid; Wei Yi (China), care la numai 18 ani detine deja trei titluri de campion national al tarii sale; un al patrulea jucator, din tara noastra, va fi desemnat de catre Federatia Romana de Sah.

Participantele la turneul feminin sunt: Anna Muzychuk (Ucraina), campioana mondiala en-titre la sah rapid si blitz; Pia Cramling (Suedia), dubla campioana europeana; Elisabeth Paehtz (Germania), numarul 1 al tarii sale incepand din 2004, multipla campioana nationala la sah rapid si blitz; o a patra jucatoare, din tara noastra, va fi desemnata de catre Federatia Romana de Sah.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.