Trupa de teatru ”Noi si atat”, spectacol la superlativ

Sala de festivitati a Casei Schuller s-a dovedit neincapatoare sambata, 5 martie a.c., cand pe scena au evoluat membrii trupei de teatru ”Noi si atat” si invitatii lor. Principalele puncte de atractie ale serii au fost, incontestabil, momentele teatrale: atat comedia ”Fabula tainei bine pastrate” de Alejandro Casona, cat si sceneta umoristica ”Despre sotie” de Mihai Maximilian au smuls ropote de aplauze si hohote de ras spectatorilor.

Dan Popa, Huanelo in comedia amintita, a reusit sa se identifice atat de bine cu personajul, incat, in anumite scene, i-a derutat si pe colegii sai de scena.

Gabi Medesan – extrem de credibil in rolul de tata al lui Huanelo, un om in varsta, scos din linistea-i obisnuita de…neobisnuita patanie a fiului.

Camelia Starcescu – in rolul Leonela, sotia lui Huanelo, a demonstrat fara echivoc ca talentul actoricesc nu este ceva ce se pierde cand pleci acasa de la teatru, ci e un dat cu care te nasti.

Gabriella Feher si Alexandra Popa – distribuite in doua roluri ”manusa”, de cucoane parvenite si vecine carcotase, au completat cu succes tabloul de inceput de secol in care se desfasoara actiunea piesei.

Chiar daca se afla inca la o distanta apreciabila de momentul in care vor putea vorbi, fiecare dintre ei, ”Despre sotie”, Sebi Pop si Raphael Toth au intruchipat, cu farmec, doi prieteni ce ajung, in scurte replici schimbate in doar cateva minute, sa se dusmaneasca…cu talent.

Cele doua momente muzicale ale serii au fost sustinute de Bianca Kadar, tanara ce a reprezentat Mediasul la concursul X Factor, si proiectul muzical Ela Sol (Daniela Depner si Solomon Brezoi), recent intorsi dintr-un turneu in Olanda.

Daca, la intrarea in sala, doamnele si domnisoarele au primit cate o floare din partea organizatorilor, la finalul spectacolului o parte dintre flori s-au…intors pe scena, oferite cu drag si bine meritat, artistilor.

Trupa de teatru ”Noi si atat” promite ca acesta este doar inceputul unui sir de surprize placute pe care le pregatesc, pentru acest an, mediesenilor. Cunoscandu-le ambitia si seriozitatea, nu putem decat sa-i credem pe cuvant!

Cateva impresii:

”Am ras, ne-a placut, a fost relaxant. Vom mai veni, cu siguranta!” (un grup de doamne, angajate la un supermarket din oras).

Elevi de liceu:

”Este prima piesa de teatru pe care o vad, am fost foarte impresionat. O sa mai vin!” (15 ani)

„A fost primul meu spectacol de teatru si am ramas complet surprins. A fost o experienta uimitoare si pot spune ca Aristotel avea dreptate, teatrul chiar curata sufletul. Mi-a placut totul, de la interpretare pana la decor”. (16 ani)

”Tot respectul pentru ceea ce faceti!”. (15 ani)

Parerea unei croitorese: ”Am vazut la viata mea multe trupe de teatru, chiar si profesionisti, dar la acest spectacol nu s-a vazut diferenta”.

Mama unuia dintre actori: ”Nu gasesc cuvinte sa exprim cata bucurie ati adus unei mame in varsta de 78 de ani! Ati fost minunati cu toti!”

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

15 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.