Trei medieseni pleaca intr-o expeditie montana in Africa

dan si aniko
Anikó Jakab si Dan Caba

In aceasta saptamana, trei medieseni pleaca intr-o expeditie montana in Africa. Christine Thellmann, Anikó Jakab si Dan Caba intentioneaza sa escaladeze cel mai inalt varf din Uganda. Expeditia se va desfasura in perioada 8 – 20 ianuarie a.c. si, impreuna cu mediesenii, vor mai merge Cristina Scortanu si Cristi Niculescu (Baia Mare). Destinatia finala este Margherita Peak (5.109 m), varful fiind situat in Muntii Ruwenzori, din al carui ghetar izvoreste Nilul.

Inainte de a ajunge la 5.109 metri altitudine, mediesenii impreuna cu colegii de expeditie se vor aclimatiza in refugiile Nyabitaba (2609m), Jhon Mate(3400m), Bujuku (3900m) si Elena Hut (4500m), avand parte de o ascensiune foarte spectaculoasa, prin zone de vegetatie de o diversitate iesita din comun. Primul mediesean care a escaladat acest varf a fost Adrian Andone. “Este cel mai frumos munte din lume!”, mi-a spus anul trecut Adrian, care are pana acum zeci de expeditii la activ si, prin intermediul celei din Uganda, si-a indeplinit visul de a urca pe cele patru varfuri cu ghetari din Africa.

Anul trecut, Dan Caba a escalat varful Denali, din Alaska, iar Christine Thellman a reusit escaladarea celui mai inalt munte din Caucaz si Europa, varful Elbrus 5642 m.

Christine Thellmann_Elbrus 2015
Christine Thellmann
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

111 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.