„The City Dark”, maine la Sibiu

Sibienii pot vedea miercuri, 9 septembrie a.c., un documentar in premiera in Romania. Este cel mai premiat film despre lumina, iar regizorul american Jan Cheney va prezenta personal filmul, in cadrul proiectiilor la Sala Thalia, de la orele 18.00 si 20.30.

„The City Dark” este un documentar despre pierderea noptii. Atunci cand ajunge in New York City, plecand din mediul sau rural din Maine, regizorul Ian Cheney pune o intrebare simpla: – Avem nevoie de stele ?

film Cheney

Mergand din Brooklyn la Mauna Kea, la Paris si apoi mai departe, el exploreaza amenintarea asteroizilor-killer in Hawaii, urmareste testoasele de incubatie de-a lungul coastei din Florida si salveaza pasarile ranite de pe strazile din Chicago.

Cheney dezvaluie multitudinea implicatiilor unui pamant prea stralucitor prin luminile sale artificiale – inclusiv in cresterea numarului de cazuri de cancer la san, din cauza expunerii la lumina nocturna, precum si despre o generatie de copii crescuti fara sa stie ca exista o bucatica de univers, dincolo, mai sus de cer.

Dispunand de astro-fotografii uimitoare si de o distributie compusa din cativa dintre cei mai mari oameni de stiinta, „The City Dark” este cea mai reusita poveste despre poluarea luminoasa si disparitia stelelor din universul nostru cotidian.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.