Teatrul Nescris ”Constantin Iugan” revine la Medias

Teatrul Nescris ”Constantin Iugan”din comuna Sant, jud. Bistrita-Nasaud revine la Medias, pe scena Salii Traube. Duminica, 29 octombrie a.c., in cadrul Zilelor Culturii Ortodoxe, trupa prezinta doua comedii. Trupa de teatru functioneaza din anul 1912.

Sociologul si istoricul roman Dimitrie Gusti a descoperit la Sant o trupa de teatru in anul 1935, animata de catre un om al locului, Constantin Iugan. De la acesta au preluat stafeta cei care formeaza trupa de astazi. In anul 2012, prin implicarea si stradania primarului Ioan Szabo, Teatrul Nescris ”Constantin Iugan” a devenit marca inregistrata a comunei Sant. Cei mai longevivi actori ai trupei de teatru sunt sotii Ieronim si Sabina Constantin, care activeaza aici din anul 1972.

Trupa a obtinut medalii de aur la fiecare dintre editiile Festivalului „Cantarea Romaniei”, precum si multe alte trofee la diferite festivaluri de satira si umor din tara, cea mai recenta distinctie fiind premiul I obtinut la cea de 18-a editie a Festivalului international de satira si umor ”Gura Satului” din comuna aradeana Macea. Membrii trupei sunt: Ieronim Constantin, Sabina Constantin, Macedon Marte, Iacob Acu, Cornel Olar, Sofia Ceciuleac, Valeruta Chisner si Lucretia Boutan.

Protopopiatul Ortodox Roman Medias si Asociatia Culturala ”Mediasul nostru”, in parteneriat cu Primaria Municipiului Medias organizeaza, in zilele de 28-29 octombrie 2017, Zilele Culturii Ortodoxe. Evenimentul, numit initial Festivalul Culturii Ortodoxe, la prima sa editie, din 2016, se va desfasura, incepand din acest an, sub titulatura de ”Zilele Culturii Ortodoxe”, bucurandu-se, si de aceasta data, de binecuvantarea Mitropolitului Ardealului, IPS Dr. Laurentiu Streza.

Sponsori : SC Konsta Splendid si Restaurantul “La Turn”

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.