Targul de Cariere revine la Sibiu

Peste 2.500 de tineri sibieni sunt asteptati saptamana viitoare la Centrul de Afaceri, la o noua editie a Targului de Cariere, cea mai mare retea de evenimente de acest tip din Romania si Republica Moldova. Cei peste 20 de participanti prezenti la targ ofera  oportunitati de cariera variate in domenii precum IT & software, servicii, consultanta, industria hoteliera, telecom si industria componentelor auto.

Targul de Cariere Sibiu (1)

Targul se adreseaza in principal tinerilor cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau in curs. Evenimentul se va desfasura in 22 si 23 octombrie, intre orele 10 si 16, iar accesul este gratuit. Organizatorii au pregatit si o tombola, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la targ cu CV-ul eJobs completat minim 90% intra in cursa pentru un laptop si un smartphone.

„Editia din aceasta toamna a Targului de Cariere se centreaza pe interactiunea directa intre tinerii care isi cauta noi oportunitati de cariera si potentialii angajatori. Pe de o parte, vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentantii companiilor unde si-ar dori sa lucreze, iar, pe de alta parte, acestia din urma au ocazia sa recruteze si, totodata, sa ia pulsul pietei muncii”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Targului de Cariere.

Targul de Cariere Sibiu (3)

Partenerii evenimentului sunt Arvato Bertelsmann, AtoS IT Solutions and Services, Siemens, Stefanini, Visma Software, iar printre participantii la targ se numara Ceprocs, CGS, IMC, IndSoft, Jobs4Hotels, Keep Calling, Kromberg & Schubert, Marquardt, Reken si Trenkwalder. La targ vor participa si reprezentanti ai universitatilor „Lucian Blaga” si „Alma Mater” , iar la standul de consiliere in cariera vizitatorii isi vor putea imbunatati CV-ul. 

Siemens este o companie de inginerie electrica ce detine solutii inovatoare complete in domeniile electrificare, automatizari si digitalizare. Compania a inaugurat recent la Cluj-Napoca un centru de cercetare si dezvoltare IT sub brandul companiei subsidiare evosoft GmbH si intentioneaza sa angajeze aproximativ 250 de specialisti IT pana in 2017. Pasionatii de IT sunt asteptati de reprezentantii Siemens si la workshop-ul dedicat, „Siemens Challenge”, care se va desfasura in 23 octombrie, de la ora 12.00, la etajul 1, corpul A al Centrului de Afaceri. Accesul la workshop este gratuit, iar mai multe informa’ii sunt disponibile pe site-ul www.targuldecariere.ro.

Furnizor international de servicii outsourcing, Arvato Bertelsmann are peste 63.000 de angajati in 36 de tari. La randul sau, AtoS IT Solutions and Services este o companie de servicii de tehnologie a informatiei cu peste 76.300 de angajati in 52 de tari, iar Stefanini ofera servicii IT pentru peste 500 de clienti din domenii precum finante, productie, telecom, utilitati. Visma Software este lider pe piata din Europa in dezvoltarea de programe pentru automatizarea si gestionarea proceselor de afaceri in cadrul intreprinderilor, cu specialziare pe produsele de gestiune ERP. Lista completa a participantilor la Targul de Cariere Sibiu se gaseste pe pagina dedicata: www.targuldecariere.ro/sibiu/

Targul de Cariere Sibiu (2)

Potrivit unui studiu realizat la editiile din aceasta primavara de la Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov ale Targului de Cariere, tinerii romani in cautarea unui loc de munca sunt interesati mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii si de siguranta locului de munca decat de pachetul salarial oferit. Candidatii sibieni sunt mai interesati de calitatea conditiilor de munca decat colegii lor din celelalte orase, in timp ce clujenii pun mai mult accent pe existenta programelor de dezvoltare a angajatilor si pe posibilitatea de a promova. La randul lor, iesenii sunt cel mai interesati de antreprenoriat, peste trei sferturi declarand ca intentioneaza sa-si deschida propria afacere in urmatorii doi ani.

Targul de Cariere este cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania si Republica Moldova si aduce impreuna sute de angajatori si mii de candidati. Proiectul, demarat in 2006 de Fapte, este organizat in fiecare primavara si toamna in mari orase din Romania si se adreseaza atat angajatorilor din domenii diverse, cat si tinerilor talentati interesati de oportunitati de cariera. Partenerii media ai Targului de Cariere Sibiu sunt Digi24, Kiss FM, Hotnews, Cariere, Wall-Street.ro, Zile si nopti, Ziare.com, Business 24, Studentie.ro, Sibiu 100%, Radio TV Sibiu, Sibiu Business si Furious4You.

www.targuldecariere.ro
https://www.facebook.com/targuldecariere

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.