Targul comunitatilor locale la Sibiu

Doua regiuni turistice idilice din inima Ardealului vor avea rolul principal in acest sfarsit de saptamana in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Tara Oltului si Valea Tarnavelor, zone pline cu verdeata, liniste si locuite de oameni gospodari, care se imbraca in haine traditionale in zilele de sarbatoare. Voia buna, bunatatile de pus pe masa si dansurile populare nu lipsesc nici ele din peisaj. Si nu vor lipsi nici intre 23 si 24 august la Targul de tara din Muzeul in aer liber, unde viztatorii vor putea degusta produsele culinare traditionale si sa urmareasca un program artistic pe cinste. Targul se desfasoara intre orele 10:00 si 18:00. 

Targul comunitatilor locale Seica Mica

Participa atat producatori de preparate culinare traditionale, cat si mesteri si artisti populari din cele doua zone turistice. De exemplu, din Seica Mica vor participa: Bacea Dan, crescator de ovine, Daramus Simion, apicultor si Bugner Mihail cu produse de patiserie, in timp ce zona etnografica Tara Oltului va fi reprezentata de producatori locali si artisti populari din Arpasu de Sus.

Scopul evenimentului este crearea unui liant intre valorile pe care le propun comunitatile locale si publicul larg. Complexul National Muzeal ASTRA are planuri mari in acest sens: „Dorim sa realizam in Muzeul in aer liber un centru pentru activitati si resurse regionale, care sa reprezinte un pol de atractie pentru publicul vizitator si o esentiala punte de legatura intre comunitatile locale, public si Muzeu. Targul comunitatilor locale precede si sustine realizarea acestui obiectiv.”, a declarat Ciprian Stefan, directorul general al CNM ASTRA.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.