Sute de chitaristi canta azi la Sibiu

Comunitatea chitaristilor din Romania isi da intalnire azi la Sibiu Guitar Meeting, concertul „vedeta” al proiectului Pune mana pe chitara, organizat de Asociatia Culturala Play. In Piata Mica, sute de chitaristi din toate colturile tarii vor intona alaturi de vedete ale muzicii rock romanesti 11 piese studiate intens in ultimele luni.

Sibiu Guitar Meeting 2015 © Silvana Armat(87)

Alaturi de micii chitaristi, pe scena vor urca nume impresionante din muzica romaneasca. A.G. Wienberger canta cu cei mici Let it be. Stefan Boldijar, liderul si solistul trupei Semnal M va interpreta propria piesa „La fereastra ta/Spune-i cine esti” iar Paul, solistul trupei Antract, va acompania de la microfon sutele de chitaristi pentru piesa „Trebuie sa crezi”.

„Ne-am dorit foarte mult sa avem pe scena autorii sau interpretii pieselor pe care tinerii chitaristi le vor interpreta. Pentru ei, sa cante alaturi de idolii lor inseamna enorm si le va da dorinta de a progresa”, spune Anamaria Brumar, din partea Asociatiei Play.

Anul trecut, la prima editie a Sibiu Guitar Meeting, organizatorii evenimentului au pregatit o surpriza imensa tinerilor chitaristi ce au participat la concertul din Piata Mica, un bilet la concertului legendarului Joe Satriani. Anul acesta traditia continua, cu o surpriza pe masura. Toti chitaristii ce se inscriu la Sibiu Guitar Meeting, in avans sau la fata locului, vor primi in kit-ul de participare un bilet la unul dintre cele patru concerte din cadrul Dire Straits Experience Tour din Romania. Dire Straits vor concerta in luna decembrie la Cluj, Craiova, Bacau si Brasov iar tinerii chitaristi vor putea opta la care dintre cele patru concerte doresc sa participe.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

33 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.