Statuie in memoriam Elemer Tordai

Asociatia sibiana „Al 6-lea Jucator” are un proiect pilot al promovarii sportivilor care au adus bucurii in orasul Sibiu. Prima statuie il va comemora pe medieseanul Elemer Tordai, „Toci”, unul din jucatorii emblematici ai Sibiului si ai Romaniei, fiind unul dintre jucatorii de care se leaga cele doua titluri obtinute de echipa de baschet CSU Sibiu.

Talentul si pasiunea pentru baschet au fost completate de un caracter puternic, „Toci” fiind unul dintre cei mai respectati si iubiti jucatori ai echipei-fanion a orasului.

Elemer Tordai s-a nascut la Medias, in 6 mai 1971. La 14 ani s-a apucat de baschet sub indrumarea lui Octavian Serban iar la 18 ani a ajuns la CSU, echipa unde va cunoaste consacrarea. Este dublu campion national cu CSU, in anii 1995 si 1999. A fost capitanul echipei de baschet si a fost selectionat in echipa nationala, unde a jucat peste 100 de meciuri.

S-a retras din sport la sfarsitul sezonului 2005/2006, lovit de boala crancena. Federatia Romana de Baschet i-a acordat titlul de maestru emerit al sportului. A fost unul dintre cei mai buni jucatori pe pozitia 4 din Romania. Tordai a incetat din viata in anul 2007.

“Astfel, dorim sa ii cinstim memoria si sa realizam o statuie care va fi amplasata in fata Salii Transilvania. O statuie dedicata unei figuri emblematice din baschetul romanesc poate starni curiozitatea tinerelor sperante pentru acest sport. Acelasi lucru ni-l dorim si noi – sa trezim interesul sibienilor, sa ii atragem spre baschet si, de ce nu, sa ii ajutam sa descopere frumusetea practicarii acestui sport. Este un pas important in special pentru cei tineri, pentru care un sport de echipa are un rol foarte important in educatie si caracter”, spun reprezentantii asociatiei, care in acest an vor alerga la Maratonul International Sibiu pentru strangerea de fonduri.

Pentru ca acest proiect sa devina o realitate, asociatia solicita sprijinul suporterilor baschetului sibian, intrucat obiectivul stabilit pentru maraton este de 136.000 de lei.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.