Statii noi de tratare a apei la Agnita si Dumbraveni

Operatorul „Apa Tarnavei Mari” anunta incheierea contractului de lucrari  „Surse de apa, statii de tratare si conducta de aductiune in Agnita si Dumbraveni”, in cadrul proiectului POS Mediu „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in regiunile Medias, Agnita, Dumbraveni, jud. Sibiu”, cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Detaliu Stația de Tratare DumbrăveniProcedeul de tratare al statiilor este complet automatizat, conectat la sistemul SCADA, pentru a permite functionarea, controlul si monitorizarea in intregime a procesului. Prin implementarea acestui contract, s-a obtinut imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor de tratare, optimizarea capacitatii si a performantei statiilor. Din perspectiva beneficiilor pentru populatie, avantajul este asigurarea de apa potabila corespunzatoare calitativ si cantitativ standardelor UE, cu impact direct asupra imbunatatirii calitatii vietii si a starii de sanatate a populatiei din zonele deservite.

Pentru regiunea Dumbraveni, contractul a prevazut reabilitarea frontului de captare a apei, inlocuirea conductei de aductiune de 1,845 km intre frontul de captare si statia de tratare, precum si o  statie reabilitata si modernizata cu un nou sistem de tratare a apei in vederea eliminarii fierului si manganului in exces, deservind locuitorii din Dumbraveni si Hoghilag, iar, in viitor, si pe cei din Ernea si Saros pe Tarnave.

Detaliu Statie Tratare Arpasel

Pentru regiunea Agnita, s-a reabilitat si extins pe o lungime de 38,627 km o conducta de aductiune intre statia de tratare de la Arpasel si rezervorul din Agnita si s-a construit o noua statie de tratare pe vechiul amplasament al statiei din Arpasel, care deruleaza procese moderne de tratare a apei, pentru a  deservi locuitorii din Agnita, comuna Birghis si pe cei de pe intreg traseul conductei de aductiune : Arpasu de Sus, Arpasu de Jos, Cirtisoara, Carta, Nou Roman, Sasaus, Chirpar, Vard, Veseud, Nocrich, Marpod.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

7 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.