Special Olympics, la a treia editie la Sibiu

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu, in parteneriat cu Fundatia “Special Olympics” Romania organizeaza marti, 11 octombrie a.c., incepand cu ora 10.30, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilitati din Sibiu.

badminton special olympics

Este vorba despre a III-a editie a Jocurilor Locale “Special Olympics”, la care participa peste 100 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, cu varste cuprinse intre 8 si 75 de ani. Le sunt alaturi 30 de studenti voluntari ai Facultatii de Stiinte din cadrul Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu. Concurentii participa la probe de gimnastica, badminton si bocce, iar la final de competitie toti concurentii primesc tricouri, diplome si medalii. Jocurile Locale Special Olympics sunt deschise de catre directorul DGASPC Sibiu, si de Laura Camelia Vilsan, directorul national al Fundatiei Special Olympics din Romania, Cristian Ispas.

„Gala Sportiva a persoanelor cu dizabilitati este proiectul meu de suflet, initiat acum trei ani si reprezinta un imens prilej de bucurie pentru beneficiarii nostri, pentru ca le ofera ocazia sa se revada, sa participe impreuna la probele sportive, sa se amuze si sa rada mult si sanatos. Pentru ca, dincolo de probele pe care le vor trece cu usurinta sau cu poticneli haioase, ramane convingerea ca acestia sunt persoane cu un potential foarte mare, iar amintirea orelor minunate petrecute cu aceasta ocazie, presarata cu zambetele si stralucirea chipului participantilor, merita inramata definitiv in sufletul tuturor”, a declarat doamna director Laura Camelia Vilsan.

Competitiile incep cu o demonstratie Young Athletes (Sportivi Tineri), la care iau parte copii cu varste intre 2 si 8 ani, de la Asociatia “Sindrom Down Trisomia 21 Adriana Sibiu”. In paralel cu derularea competitiei, au loc evaluari ale starii de sanatate a sportivilor participanti, in cadrul programului Special Olympics Healthy Atheletes (Sportivi Sanatosi). Acesta este un program destinat imbunatatirii starii de sanatate si a conditiei fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect in cresterea performantelor sportive si a integrarii lor sociale.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu este o institutie publica subordonata si finantata de catre Consiliul Judetean Sibiu. Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics. Special Olympics ofera persoanelor cu nevoi speciale sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive, prin intermediul programelor de pregatire si al evenimentelor competitionale.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

10 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.